BodyBackground

Prijzen - Awards


De René Smeetsprijs kent twee categorieën met een eigen profiel:
De René Smeets Prijs is bestemd voor het beste en meest professionele eindexamenproject. De winnaar krijgt € 2.000,-

De Melkweg Prijs gaat naar de student met het meest oorspronkelijk eindexamenproject; een project dat uitblinkt in originaliteit en vol potentie zit. De prijs bestaat uit een bedrag van € 2.000,-. Ook krijgt de winnaar ondersteuning bij een voorspoedige professionele start. Hiertoe neemt het Rene Smeetsfonds de initiatieven.

De Ontwerpafdelingen van het Bacheloronderwijs nomineren per afdeling een afgestudeerde van het afgelopen studiejaar. In dit geval studiejaar 2008-2009. Ook de Allumonde-ring en de Willy Wortelprijzen worden uitsluitend aan afgestudeerde Bachelorstudenten van het afgelopen studiejaar uitgereikt.

De Allumonde ring is ontworpen door Richard Hutten voor ‘Social Design Network’ en staat voor: ‘Allumer le monde’, verlicht de wereld. De ring wordt door Design Academy Eindhoven cadeau gedaan aan studenten met afstudeerprojecten die een bijzondere bijdrage leveren aan een betere wereld en de manier waarop we met elkaar en onze omgeving omgaan.

De Willie Wortel Prijs wordt uitgereikt aan studenten die zich in hun afstuderen onderscheiden middels een échte uitvindermentaliteit.

 

De genomineerden